Aloittelijalle

Mitä on west coast swing?

Tässä pieni pätkä kesäisistä bileistä Tampereella: https://www.instagram.com/s/aGlnaGxpZ2h0OjE4MDU1NTA4NDEzMzI1MzA2?story_media_id=2875773238855474352_5856218807

Youtubestakin löytyy: West Coast Swing – Sean McKeever & Alyssa Glanville – Social Dancing at DCS 2019 (Huom. näin paljon taitoa ei tarvita tanssista nauttimiseen!)

Miten pääsen alkuun?

West coast swing -paritanssin voit aloittaa täysin nollasta, eikä mitään aiempaa tanssitaustaa tarvita! Pääsääntöisesti et tarvitse myöskään omaa paria, sillä lajin tunneilla on tyypillisesti ohjattu parinvaihto. Saavu siis paikalle omana itsenäsi, ja siitä eteenpäin opettajat hoitavat loput.

Lisätietoa opetuksesta löydät täältä: Tapahtumat / Events

Vaatetus

Tavalliset arkivaatteet käyvät erinomaisesti. Kevyt vaatetus on suositeltavaa, sillä tanssiessa tulee lämmin. Valitse mukavat vaatteet, joissa pystyy liikkumaan ja joissa itse viihdyt.

Kengät

Tanssiharrastuksen jatkuessa on syytä panostaa tanssikenkiin. Tanssikengistä kannattaa rohkeasti kysellä kokemuksia kanssatanssijoilta tai opettajilta: millaiset tanssikengät ovat hyvät erityisesti west coast swingissä, ja mistä sellaisia kannattaa hankkia? Edullisetkin kengät voivat toimia hyvin, kunhan ne ovat tyypiltään sopivat.

Sukkasiltaan pärjää hätätapauksessa tanssiharrastuksen alussa, jos ei raaski heti alussa investoida tanssikenkiin. Pidemmän päälle sukkasiltaan tanssiminen voi kuitenkin rasittaa jalkoja. Sukat eivät myöskään luista aina kovin hyvin ja kuluvat pyöriessä nopeasti.

Viikkotunnit ja tanssisalit yleisesti

Ulkojalkineet ovat ehdottomasti kiellettyjä! Saleihin meno on sallittu ainoastaan sisäkengillä tai sukkasiltaan.

Tanssisaleihin soveltuvat tanssi- tai muut sisäkengät, esim. jazz-tossut. Sisäkenkinä parhaiten toimivat tanssikengät, tennarit tai kevyet kesäkengät, jotka eivät jätä lattiaan jälkiä ja ovat suhteellisen luistavat. Sisäpelikengissä on usein liian hyvä pito paritanssia ajatellen. Älä käytä piikkikorkkareita!

Bileet (yökerhoissa/baareissa)

Joko tanssikengät tai muut sellaiset jalkineet, jonka pohja luistaa. Pohjan ei ole hyvä olla jäykkä tai kovin paksu. Bileiden järjestäjältä kannattaa tiedustella, onko tilassa sallittuja ulkokengät, esim. yökerhot. Jos tilana on yökerhon tanssilattia, lattialla saattaa olla lasinsiruja tai lattia voi olla likainen. Huomioi tämä kenkävalinnassa ja harkitse kannattaako herkkiä haljasnahkapohjaisia kenkiä laittaa yökerholattialle.

Facebook

Dance Connection Tampere ry pyrkii tiedottamaan kaikista tapahtumistaan ja viikkotunneistaan verkkosivuillaan. Nopeaan viestintään ja viime hetken muutoksiin käytetään kuitenkin Facebook-sivua. Käy siis tykkäämässä yhdistyksemme Facebook-sivusta!

Etiketti

Etiketti löytyy tästä.

Advertisement