Aloittelijalle

Miten pääsen ”nollasta alkuun”?

West coast swing -paritanssin voit aloittaa täysin nollasta. Mitään aiempaa tanssitaustaa ei tarvita! Et tarvitse myöskään omaa paria, sillä lajin tanssitunneilla on tyypillisesti ohjattu parinvaihto. Riittääkin siis, että saavut paikalle ensimmäiselle alkeistunnille omana itsenäsi, siitä eteenpäin opettajat hoitavat loput.

Mitä alkeiden jälkeen?

Kun olet käynyt west coast swingin alkeiskurssin, voit siirtyä alkeisjatkotasolle.

DCT ei järjestä viikkotunteja, mutta muut tahot järjestävätä.

Vaatetus

Tavalliset arkivaatteet käyvät erinomaisesti, mutta myös siistimpää pukeutumista näkee niin tunneilla kuin bileissäkin. Kevyt vaatetus on suositeltavaa, sillä tanssiessa tulee lämmin. Valitse mukavat vaatteet missä pystyy liikkumaan ja joissa itse viihdyt.

Kengät

Tanssiharrastuksen jatkuessa on syytä panostaa tanssikenkiin. Tanssikengistä kannattaa rohkeasti kysellä kokemuksia kanssatanssijoilta tai opettajilta: millaiset tanssikengät ovat hyvät erityisesti west coast swingissä, ja mistä sellaisia kannattaa hankkia? Edullisetkin kengät voivat toimia hyvin, kunhan ne ovat tyypiltään sopivat.

Sukkasiltaan pärjää hätätapauksessa tanssiharrastuksen alussa, jos ei raaski heti alussa investoida tanssikenkiin. Pidemmän päälle sukkasiltaan tanssiminen voi kuitenkin rasittaa jalkoja. Sukat eivät myöskään luista aina kovin hyvin ja kuluvat pyöriessä nopeasti.

Viikkotunnit ja tanssisalit yleisesti

Ulkojalkineet ovat ehdottomasti kiellettyjä! Saleihin meno on sallittu ainoastaan sisäkengillä tai sukkasiltaan.

Tanssisaleihin soveltuu tanssi- tai muut sisäkengät, esim. jazz-tossut. Sisäkenkinä parhaiten toimivat tanssikengät, tennarit tai kevyet kesäkengät, jotka eivät jätä lattiaan jälkiä ja ovat suhteellisen luistavat. Sisäpelikengissä on usein liian hyvä pito paritanssia ajatellen. Älä käytä piikkikorkkareita!

Bileet (yökerhoissa/baareissa)

Joko tanssikengät tai muut sellaiset jalkineet, jonka pohja luistaa. Pohjan ei ole hyvä olla jäykkä tai kovin paksu. Bileiden järjestäjältä kannattaa tiedustella, onko tilassa sallittuja ulkokengät, esim. yökerhot. Jos tilana on yökerhon tanssilattia, lattialla saattaa olla lasinsiruja tai lattia voi olla likainen. Huomioi tämä kenkävalinnassa ja harkitse kannattaako herkkiä haljasnahkapohjaisia kenkiä laittaa yökerholattialle.

Facebook

Dance Connection Tampere ry pyrkii tiedottamaan kaikista tapahtumistaan ja viikkotunneistaan verkkosivuillaan. Nopeaan viestintään ja viime hetken muutoksiin käytetään kuitenkin Facebook-sivua.

Paritanssipiireissä monista tapahtumista tiedotetaan sosiaalisessa mediassa. Tuntien ja bileiden lisäksi Facebookista löytyy tieto vapaaharjoituspareista, sekä kimppakyytiporukoista.

Käy siis tykkäämässä yhdistyksemme Facebook-sivusta niin ajankohtainen tieto on aina saatavillasi!

Yhdistyksen Facebook-sivut löydät täältä.

Etiketti

Etiketti löytyy omalta sivultaan. Siihen kannattaa tutustua saman tien, jottei aiheuta tahtomattaan kiusallisia tilanteita.